Virgin Islands (Jomfruøyene) utgjør den nordlige delen av De små Antillene. Lengst vest ligger de amerikanske øyene med St.Tomas St.John og St.Croix, og med hovedstaden Charlotte Amalie (navnet er dansk, og Danmark hadde øyene som koloni til i 1917). I øst ligger de britiske Virgin Islands. De er mindre, men desto mer fasinerende og spennende. De fleste av innbyggerne bor på hovedøya Tortola. GUADELOUPE er ei stor øy som tilhører de franske koloniene. Hovedstaden heter Basse-Terre, men den største byen er Pointe-à-Pietre. Berømt for sin franske atmosfære med sterk kjøpekraft.

 

ANGUILLA er underlagt Storbritannia og er den nordligste av Leeward-øyene. Navnet er fransk å betyr ål, etter øyas form. Nydelige strender og god mat. Hovedstaden The Valley, med sjarmerende butikker og fine restauranter. DOMINICA er den største av Windward-øyene. Hovedstaden er Roseau. Ei spennende øy med fantastiske naturopplevelser. Her kan en være for seg selv å oppleve vakre elver og fosser i en frodig natur.

 

ST.MARTIN er halvt fransk og halvt nederlandsk. Hovedstaden er Philipsburg. Dette er en fjellrik øy med søvnige landsbyer, fine strender og kreolsk mat. MARTINIQUE er fransk med hovedstaden Fort-de-France. Her er de mye fjell og tette skoger. Øya er kjent for sitt fransk-afrikanske kjøkken, og har ellers mange butikker med rimelige priser.

 

BARABUDA er en flat koralløy. Hovedstaden er Codringtin. Her har en stort sett strendene og korallrevene for seg selv. Et fint sted for en Robinson Crusoe-opplevelse. ST.LUCIA må en betrakte som en perle. Det finnes en egen stat med hovedstaden Castries. Her kan en finne sin badestrand. På øya finnes det mange papegøyer og leguaner.

 

ST.KITTS er en selvstendig øy med hovedstad Basseterre. Øyen har gode dykkemuligheter, og/eller hesteridning. Der finner mange sukkerrørplantasjer. ST.VINCENT er den største øya i Grenadinene. Hovedstaden heter Kingstown. Et paradis for oss som reiser rundt i seilbåt. Det er full anledning til å bruke opp litt energi med å klatre opp til toppen av vulkanen Soufriere. Mange korallrev å dykke på, og fine hvite strender å gå tur langs.

 

NEVIS med hovedstaden Charlstown, hører til under St.Kitts. Dette er en grønn øy med fine strender. Her selges mange fine håndbroderier. GRENADINENE er en gruppe på ca. 20 øyer, med St.Vinsent som den største. Blant øyene finnes Bequia, ei øy for de litt mer eventyrlystene. Andre fine øyer er Canouan, Mystique, Tobago Cays, Palm Island og Sandy Island med endeløse strender, krystallklart vann og pirrende opplevelser.

 

ANTIGUA er ei uavhengig øy innen det britiske samveldet. Hovedstaden heter St.John med sitt sjarmerende karneval og calypsofestival. Øya har mange glimrende strender og gode restauranter GRENADA er en selvstendig stat med St.George som hovedstad. Den kalles "krydderøya" og regnes som en av Karibiens vakreste og frodigste øyer.

 

MONTSERRAT er ei vakker øy med irsk historie, men er britisk koloni. Hovedstaden er Plymouth. Usedvanlig flott natur med spennende vannfall. TRINIDAD og TOBAGO. Selvstendig stat nær Venezuela. Hovedstaden er Port of Spain. Her ble calypsoen født. Tobago har fantastiske dykkermuligheter med Karibiens mest fascinerende korallrev, Bucoo Reef.

 

BARBADOS ligger lengst øst av øyene i De små Antillene, og har sin egen stat med Bridgetown som hovedstad. Her flyter det over av turister, og øya har mange store hoteller. Store tilbud til fornøyelseslivet. Ikke den peneste øya i Karibien, men det er rent og pent.

Tilbake