. . . . På ekspedisjon til Nordøst – Grønland

 

- med ekspedisjonsskip til det ubeskrivelige Arktis.

Asbjørn F. Aastrøm adventures har lang erfaring med arktiske ekspedisjoner til kong hvitebjørns land. Gjennom et langt liv med ekspedisjoner kan han det meste om dyrelivet og de geografiske forhold.

 

 

Til Kap Brewster i munningen av Scoresby Sund og inn i verdens lengste fjord.

Store deler av året er ikke denne kysten tilgjengelig med skip på grunn av enorme mengder pakkis. Men på ettersommeren/høsten vil skip bygget for arktiske strøk kunne ta seg inn til kysten og den ubeskrivelig vakre fjorden med sitt rikholdige dyreliv.

 

Varighet:     21 døgn.

Avgang:       Brekstad havn rundt den 20 juli 07.

Ankomst:     Brekstad havn rundt den 10 august 07.

Deltagere:   Minimum 10 -, maksimum 20 deltagere.
 

 

- Ekspedisjonenes tid er ikke over!

På ekte ”FRAM”- vis seiler ekspedisjonen fra Norge og over Atlanteren mot den kalde - og ukjente Grønlandskysten der norske fangstmenn overvintret i perioden 1908 til 1959. Det blir muligheter til å gå i land bl.a. ved Myggbukta som var hovedkvarter de to årene Helge Ingstad var norsk sysselmann på Nordøst – Grønland. Vi besøker Keiser Franz Joseph Fjord med de høye fjellene på begge sider og går på land i nærheten av Blomsterbukt. Etter et besøk i Illoqqortoormiut, med eneste mulighet til å sende postkort til venner og bekjente, seiler vi videre inn verdens lengste fjord der blåhval, hvalross og sel boltrer seg mellom store isfjell. Drar vi på ekskursjoner i land, eller med gummibåter/kajakker, kommer vi polarlandskapets spennende vegetasjon med isbjørn, moskus, rein, ulv, polarrev og et rikholdige fugleliv tett inn på livet.

 

 

En advarsel fra oss som har vært her før,

du kommer til å ønske deg tilbake igjen og igjen og igjen.

 

 

Tilbake